İnsanlar Pleaser: Sempati Puanlarını Kaybetmeden Nasıl Bürasyon Yapılır

Hoş insanlar
Sonunda hayır deyin! Sempati puanlarını kaybetmeden sınırları nasıl belirliyoruz

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Bu yüzden – “People Peaser”, herkes için doğru yapmak istiyor – ve çoğu zaman kendilerini unutuyorlar. Psikologlar neden suçlu bir vicdanın kutlanması gerektiğini açıklar.

Patronum aniden masamın önünde durup benden başka bir görev yapmamı istediğinde saat 16: 53'tür: “Yarına kadar en iyisi.” Uzun süredir yapılacaklar listem iç gözümün önünde bir filmin kredileri gibi çalışırken, aslında zaten aileme hareket halindeyim ve içimdeki her şey “hayır”, oldu: “Evet, elbette!” Kendimi tanımadan önce yeni proje masamda. Eve giderken, tatil sırasında çiçeklerini arayabilir miyim diye soran komşumla tanışıyorum. Yeşil bir baş parmağım olmasa da ve kendi kaktüsümüzü yeterince dökmek için zaman bulamama rağmen, aniden anahtarınızı elimde tutuyorum. Akşam yatakta memnun olmadığımda, kafamda sallanıyor: Neden sadece hayır demedim?

Bu üç uyarı sinyali “People Pleaser” ın tipik bir örneğidir.

Günlük yaşamda her zaman net bir hayır ifade etmekte zorlandığımız durumlar vardır. Bununla birlikte, yaşamın farklı alanlarındaki her şeye evet derseniz ve başkalarına odaklanırsanız, kendi ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize dikkat etmeden, bu kadar “hoş olmayan insanlar” olarak adlandırılırsınız (Almanca: “insanlar düşer”). Psikolojik literatürde daha sık kullanılan bir terim – ancak davranışsal paternin kendisi bilimsel olarak incelenmez. Tipik “insanları memnun eden” ne yapar? Konuya bir kitap ayıran lisansüstü psikolog Ulrik Bossmann, “” İnsanları memnun etme “, kendilerini feda etme ve kabul eden insanlar, aslında zaman ya da enerji olmamasına rağmen, başkalarının genellikle yol kenarına düştüğü beklentilerini karşılamaya çalışıyorlar.”

En çok satan yazar için üç açık uyarı sinyali vardır.

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?

Buraya Kaydolun