Tamil Nadu’da teknik tekstiller için özel plan açıklandı | Chennai Haberleri

KanYo

Member

CHENNAI: Cumartesi günü Tamil Nadu Hükümeti, sentetik elyaf ipliğine (MMF) faydalar ve sübvansiyonlar sağladığı özel bir plan duyurdu. MMF kumaş geri dönüştürülmüş malzemelerden ve teknik Tekstil Eyaletteki üretim birimleri.
Yeni plan, 2021 için Tamil Nadu Sanayi Politikası kapsamında sunulan faydaları genişletti ve sırasıyla 100 crore, 50 crore minimum yatırımla MMF kumaş, geri dönüştürülmüş malzemelerden MMF iplik ve teknik tekstiller ve giysilerdeki yeni projelerin yanı sıra genişletmeleri içeriyor. 50 cr.
Üretim birimleri, yaratılan iş sayısına bağlı olarak, EFA’nın (uygun sabit varlıklar) %15’i tutarında özel bir sermaye hibesi (uygun sabit varlıklar), 10 yıl boyunca ödenen veya ciro bazlı bir hibe seçebilir. Proje 500-2.000 kişilik istihdam yaratıyorsa ciroya bağlı sübvansiyon tavanı 10 yıllık bir süre için yıllık EFA’ya yapılan yatırımın %2,5’i kadardır. Proje 2.000’den fazla iş yaratıyorsa, üst sınır, 10 yıl boyunca EAG’ye yapılan yatırımın %4’üdür. Plan Cumartesi günü burada Başbakan MK Stalin tarafından açıklandı.
Yatırım hibelerine ek olarak, bu kategorilerdeki projeler ayrıca Tamil Nadu’da ikamet edenler/kadınlar, trans çalışanlar, engelli kişiler veya SC/ST topluluklarından çalışanlar için 6 ay boyunca işçi başına aylık 4.000-6.000 tutarında bir eğitim hibesi alacaktır. Ayrıca yeni teklif, SIPCOT tarafından teşvik edilen parklarda A ve B Kategorisi ilçeler için %10, C Kategorisi ilçeler için %50 imtiyazlı arazi tahsisi sunuyor. Elektrik, damga vergisi, yeşil sanayi ve kalite belgelendirme teşvikleri de sunulmaktadır. Projeler ayrıca 6 yıl süreyle proje finansmanı için kullandırılan vadeli kredilerde %5 faiz indiriminden de yararlanabilmektedir.